POZIV na HODOČAŠĆE

Početkom mjeseca svim skupinama Čuvara Kristova Groba stigao je poziv iz Karlovca za hodočašće u Nacionalno svetište sv Josipa 8.lipnja. Poziv je osim žudijama otvoren i za ostale župljane pa bi se organizirao prijevoz ukoliko bude interesa:

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA ŽUPA B.D.M. SNJEŽNE KARLOVAC - DUBOVAC

 Karlovac-Dubovac, 9. travnja 2019.

 Žudije n/p

Poštovani!

Na preporuku hrvatskih biskupa hrvatski su sabornici 9. i 10. lipnja 1687. godine jednoglasnom odlukom svetog Josipa izabrali za zaštitnika Hrvatskog kraljevstva. Na tristotu obljetnicu tog povijesnog događaja 1987. godine biskupi hrvatskog govornog području karlovačku crkvu svetog Josipa uzdigli su na čast Nacionalnog svetišta svetog Josipa, te odredili da se u Nacionalnom svetištu svečano časti sveti Josip, zaštitnik Hrvatske 10. lipnja, odnosno najbliži vikend.

Godine 2017. slavili smo 330. obljetnicu odluke Hrvatskog sabora i 30. obljetnicu odluke hrvatskih biskupa daje sveti Josip zaštitnik Hrvatske, te da je karlovačka crkva svetog Josipa središnje mjesto štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu. Te subote 10. lipnja 2017. godine u karlovačkom svetištu okupilo se više od 6000 Josipovih štovatelja.

U želji za daljnjom promocijom štovanja svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske i ove godine organiziramo svečanu proslavu.

Na temelju gore prezentiranoga pozivamo žudije na hodočašće u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 8. lipnja na misno slavlje koje će u 11 sati predvoditi preuzvišeni gospodin biskup Jure Bogdan, vojni ordinarij.

Prije misnog slavlja biti će svečani mimohod od Zapovjedništva HKoV-a (Domobranska 12) do Nacionalnog svetišta s početkom u 10 sati u kojem će sudjelovati: ratne zastave, predstavnici povijesnih hrvatskih postrojbi, te hrvatski branitelji, i drugi. Bilo bi nam drago kada bi na taj dan svetom Josipu u Karlovac hodočastili i članovi žudija, te sudjelovali u svečanom mimohodu i na misnom slavlju.

Za sve sudionike programa i hodočasnike pripremit ćemo besplatni grah koji će se dijeliti nakon misnog slavlja.

Očekujući Vaše prijedloge i sugestije za organizaciju proslave nadamo se i Vašem hodočašću. Tijek priprave možete pratit na stranicama Svetišta www,svetijosip.com te se osobno informirati na moj broj telefona 098/9840-933

Moleći zagovor svetog Josipa, zaštitnika Domovine, pozdravljam Vas u Kristu!

 

mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik