Barisa Boras u Belom Manastiru

 

 

Amerika
Norveška
Kanada
Švedska
Njemačka

 

->  Podstranice o našim iseljenicima >>> U Hrvatskoj: Bariša Boras-Beli Manastir

 

Vidonjac  bućama osvojio Beli Manastir

Bariša Boras, poznatiji kao Bare Mušica

zastavica kluba i iskaznica zastavica kluba boćarski klub Vid i Bare "Mušica" boćarski klub Vid boćarski klub Vid

 (klikni za uvećanje)

       Proteklih Božićnih blagdana u našem mjestu boravio je Bariša Boras, Antin koji je nastanjen u Belom Manastiru. Sve dane provedene u svom rodnom mjestu utrošio je obilazeći cijelu župu uzduž i poprijeko, inače zahvalni sugovornik prisjeća se svega što je doživio u mladosti i pričajući kako mu je u novoj sredini gdje je osnovao obitelj i zaposlio se.

       U jednom takvom druženju otkrio nam je jednu zanimljivost, naime u srcu Baranje osnovao je boćarski klub  a ono najzanimljivije je da se isti zove VID a  znak mu je preslika kipa Sv Vida iz crkve u našem mjestu.  Bariša je u početku zatražio od direktora svoje tvrtke prostor za zog i dobio ga. Sam je svakodnevno kopao, ravnao i nasipao dok ga nije i završio. Svojom upornošću kod znanaca i prijatelja tijekom 2004 uspio je skupiti petnaestak članova i registrirao klub. Počeli su sa drvenim bućama a nakon pola godine nabavili su i 12 metalnih i posebne buće za precizno  izbijanje.

       Natječu se u  III Međužupanijskoj ligi a nastupaju na području tri županije: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske  i Požeško-slavonske. Prvu su sezonu odradili uz financijsku pomoći Grada  od 5.000,00 kn (kada su ujedno bili osvajači Kupa) i garniture natjecateljskog kompleta buća. Uz redovna natjecanja: liga, kup i raznim turnirima nastupaju i na Olimpijadi starih sportova u Brođancima gdje od 28 sudionika osvajaju 4. mjesto. Posebno se sjeća turnira u Vinkovcima gdje su nastupile prvoligaške i drugoligaške ekipe među kojima su osvojili drugo mjesto.

         A da nije baš sve kao „podmazano“, rekao je da su sredstva dobivena od Grada  dostatna za putne troškove i troškove organizacije susreta kad su domaćini. Nedostaje im još buća i kao svima osnovnih sredstava pa nam je Bare ostavio broj žiroračuna kako bi svi koji imaju želju i mogućnost da pomognu to učine uplatom na račun: 234009-1110160243.

         Svaka čast Bare, još jedan primjer kako se vrši promidžba svog rodnog kraja a svi koji bi se htjeli javiti Bari mogu to učiniti, adresa mu je:

Bariša Boras

Matije Gupca 23

31 300 Beli Manastir

 ili na klub:

Boćarski klub VID,

Trg Slobode 23

31300 Beli Manastir

Marko Marušić, 25.1.2007.

 

 
    na vrh  
 

prilagođeno rezoluciji 1024*768