->  Podstranice o našim iseljenicima >>> BK Neretva Zagreb: Kup Kneza Domagoja

 

BK Neretva Zagreb-Kup Kneza Domagoja
Tekst i foto Mirko Volarević

Boćarski klub "NERETVA" Zagreb organizirao je u subotu 10. listopada 2009.godine, na boćalištu  Športsko-rekreacijskog centra "Špansko" u Zagrebu, boćarski turnir "KUP KNEZA DOMAGOJA 2009.". Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, uz dvije ekipe domaćina BK "NERETVA" nastupili su još: BK "ŠPANSKO" Zagreb, BK "CETINA" Zagreb, BK "VID" Beli Manastir, BK " Rogotin" Rogotin, BK "ROBNI TERMINALI" Zagreb i posebni gosti turnira ekipa "METKOVIĆ-CRNI PUT". Turnir je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora g. Luke Bebića.

U prijepodnevnom dijelu natjecanja ekipe su podijeljene u dvije skupine po četiri, te su odigrali po tri utakmice koje su dale po dvije ekipe za daljnje natjecanje. Prvoplasirane ekipe iz skupina izborile su finale i borbu za pobjednika turnira, dok su se drugoplasirane ekipe borile za treće mjesto na turniru. Prije finalnih utakmica odigrano je i revijalno natjecanje u bližanju u krug i preciznom gađanju, za koje su ekipe mogle prijaviti po jednog natjecatelja. Najuspješnijim valjačem turnira pokazao se Željko Vladimir iz ekipe "METKOVIĆ-CRNI PUT", a u preciznom gađanju najbolji je bio  Markica Dodig, također iz ekipe "METKOVIĆ-CRNI  PUT". U borbi za treće mjesto ekipa BK "NERETVA" II pobijedila je BK "CETINU" rezultatom 13-5, a u finalnoj utakmici ekipa "METKOVIĆ-CRNI PUT" pobijedila je BK"ŠPANSKO" rezultatom 13-2 i time postali prvi pobjednici turnira.

 Ekipa "METKOVIĆ - CRNI PUT" predvođena poznatim metkovskim boćarom i reprezentativcom BiH Markicom Dodigom odskakala je svojom kvalitetom tijekom cijelog turnira i više nego zasluženo nose pobjednički pehar u Metković. Za ekipu "METKOVIĆ - CRNI PUT" nastupili su: Markica Dodig, Željko Vladimir, Ivica Krstičević, Vedran Crnčević i Draženko Borovac. Za najboljeg igrača turnira proglašen je član ekipe "METKOVIĆ - CRNI PUT" Ivica Krstičević, te je na taj način samo potvrđena nadmoćnost metkovskih boćara na ovom turniru. Završnu svečanost i ceremoniju podjele priznanja svojim dolaskom uveličao je i pokrovitelj trunira g. Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora.

Nakon toga ja za sve sudionike turnira i goste pripremljen veliki neretvanski brudet za što su bili zaduženi članovi udruge  "DRUŽBA PIVČEVA KALA" organizatori poznate opuzenske brudetijade. Na kraju možemo prenijeti ocjenu svih sudionika da je turnir organiziran na zaista visokoj razini, te da svi s nestrpljenjem čekaju ponovno okupljanje iduće godine.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge