->  Podstranice o našim iseljenicima >>> U Hrvatskoj: BK Neretva-BK Vid

 

U subotu 4. srpnja 2009. godine boćari BK „NERETVA“-e iz Zagreba gostovali su kod BK“VID“ u Belom Manastiru, kako bi uveličali otvorenje njihovog novoizgrađenog boćališta. Ovaj prijateljski susret bio je planiran još u ožujku, ali kako se kasnilo sa završetkom radova, do realizacije posjete došlo je tek sada. Ovdje treba istaknuti da je kao i kod osnivanja Boćarskog  kluba „VID“ opet glavni pokretač i nositelj izgradnje boćališta bio naš župljanin Bariša Boras. Znajući koliko je on truda i napora uložio u pokretanje boćarskog kluba, s oduševljenjem smo prihvatili njegov poziv da im budemo gosti na otvorenju novog boćališta. Na žalost nismo mogli okupiti cijelu ekipu, jer su zbog poslovnih obveza izostala četiri standardna igrača: Srećko Ilić, Dušan Brečić, Mario Udženija i Josip Plećaš.

Boćalište je simboličnim bacanjem prve boće svečano otvorio dogradonačelnik grada Belog Manastira Živko Jalšovec, a nakon toga odigran je prijateljski susret između Boćarskog kluba „NERETVA“ iz Zagreba i Boćarskog kluba „VID“ iz Belog Manastira. Iako u ovom susretu rezultat nije bio u prvom planu, vrijedi zabilježiti da su pobijedili domaći boćari rezultatom 7:5. Nakon odigranog susreta  igrači obje momčadi su nastavili zajedničko druženje uz roštilj i nezaobilazni slavonski čobanac.

Tako su se u Belom Manastiru našla dva boćarska kluba koja su osnovala i vode naši župljani, a slijedeći susret zakazan je u rujnu kad bi belomanastirski boćari trebali gostovati na turniru kojega organizira Boćarski klub „NERETVA“.