-> Podstranice o našim iseljenicima >>> Naši župljani u Hrvatskoj: Davor i Nada Boras-Udurga Radost Ploče

 

   Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Stjepana Mesića i supokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva znanosti, prosvjete i športa, te Gradskog poglavarstva Grada Zagreba, obilježena je  50. obljetnica djelovanja Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom.

   Svečana sjednica Skupštine održana je u nedjelju, 13. svibnja 2007. u 11.00 sati u maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu. Sjednici su nazočili članovi predstavnici vlade i ministarstava, članovi Skupštine i tijela upravljanja Hrvatskoga saveza ,  predstavnici 32 udruge članice Saveza, mediji i estradni umjetnici.

    Uz ostale dobitnike  priznanja Saveza  Udruga „Radost“  iz Ploča  dobitnica je Povelje Hrvatskoga saveza za značajne dosege osnaživanja saveza, programsko obogaćivanje, materijalnu održivost, potporu ljudskim potencijalima i viziji unapređivanja kvalitete življenja osoba s mentalnom retardacijom u Republici Hrvatskoj.

  Posebne zahvalnice Saveza za doprinos, zalaganje i podršku u promicanju kvalitete življenja osoba s mentalnom retardacijom dobili su aktivisti Udruge „Radost“ iz Ploča Nada Boras, Maja Bajić i Davor Boras.

(klikni za uvećanje)