-> Vid >>> Ave Arte Atelier -izložbe: *Ivan Kapović-Mongolija

 

Vid, 13.5.2006  (tekst i foto: (www.metkovi.hr))

Vid, 14.8.2006. - U vidonjskoj galeriji "Ave arte atelier" sinoć je otvorena izložba fotografija Ivana Kapovića na temu Mongolija u kojoj je autor, krećući se kombiniranim tehnikama, proboravio 38 dana.
Ivan Kapović iz Opuzena nakon osnovne škole u Opuzenu završio je gimnaziju u Metkoviću te diplomirao Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. No njegov sportsko-pustolovni duh udružen sa zanimanjem za fotografiju često ga odvodi podalje od arhitektonskih postignuća suvremene civilizacije i traži izlaz na mjesta koja ta ista još nije zagadila. Osvajač Kilimandžara i putopisac iz Sirije, ovoga puta odlučio se posjetiti Mongoliju, nama potpuno nepoznatu zemlju o kojoj znamo samo da ima više konja nego ljudi i da su na tim konjima svojedobno sijali strah od Azije do Europe. Koliko se malo Mongolija promijenila od tog vremena da se naslutiti i iz Ivanovih fotografija.
Kapović je do sada objavio više reportaža u tiskanim i elektronskim medijima te imao izložbe fotografija u Zagrebu i Opuzenu. Na Internet portalu Adventure sport možete pročitati (i pogledati) cjelovitu putopisnu reportažu iz Mongolije.