->  Foto 2005 >>> 30.10.2005.: -akademski slikari u Vidu

U protekla tri dana Velika riva postala je slikarski atelje na otvorenom za dvojicu akademskih slikara sa Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg mostarskog sveučilišta. Akademski slikari Branimir Bartulović iz Blata na Cetini i A.B. Švaljek iz Zadra svoje viđenje Norilja, botura, lađa, trupica, pataka svojim kistovima i bojama nanosili su na platna. Sve što nisu bili u mogućnosti sada oslikati skicirali su u svoje skic-blokove i naknadno će ih oslikati. Smješteni su bili u restoranu Đuđa&Mate, riva im je bila atelje a naše misto, kako sami kažu, neiscrpna  tema.

 A.B.Švaljek akademski slikar iz Zadra.-Umjesto štafelaja može poslužiti i burić

 

Branimir Bartulović akademski slikar iz Blata na Cetini


Krajem listopada 2004.godine u našem je mjestu, na poziv Marka Marušića, boravio je poznati snimatelj i fotograf iz Vodica gospodin Šime Strikoman (na slici lijevo). Fotograf koji je ponajviše poznat po snimanju serije Milenijskih fotografija.

Načelno je dogovoreno slično snimanje u Vidu svih  mještana kod Domagoja a posebnost snimanja naknadno će se dogovoriti.

Za sada ima nekoliko ideja. U društvu s gospodinom Strikomanom bio je i gospodin Ante Mihić predsjednik Ceha ugostitelja Hrvatske i predsjednik Obrtničke komore Šibensko–Kninske županije.

Gospodin Mihić je po uvidu u ugostiteljske i turističke mogućnosti Vida predložio organizirane posjete gostiju iz njihovog kraja.

(foto MM)