->  Župa Vid >>>  FOTO-sakramenti >>> fra Josip Kešina

Mlada misa u Vidu:

Nakon više od dvadeset godina u Vidu je održana mlada misa. Mladomisnik fra Josip Kešina ređenje je imao 15.siječnja 2006.godine u crkvi svetog Frane u Zagrebu. Ređenje je vodio biskup Vlado Košić u nazočnosti majke mladomisnika, nekoliko članova naše župne zajednice i mnogobrojnih kolega i prijatelja mladomisnika. Josip je rođen i odrastao u Australiji i jedno je od 11 djece Martina i Nede rođene Taslak oboje rodom iz Vida. Mladu misu fra Josip je održao u crkvi Gospe od Snijega u Vidu 22.siječnja 2006.godine. Mladoj misi prethodila je duhovna obnova svetim misama u Vidu i Prudu 20. i 21. siječnja koje je predvodio i propovijedao fra Rozalijo Vrkić, duhovnik mladomisnika.

Unatoč hladnom i burovitom vremenu, župna crkva bila je pretijesna za sve nazočne. Uz mladomisnika nazočno je bilo još 13 svećenika. Na početku su 2 čitanja Svetog Pisma izvele mladomisnikova majka Neda i teta Ivanka Boras a molitvu vjernika teta Vinka Mihatović.

Svečani ručak sa 500 uzvanika održan je u restoranu „Dalmata Jura Shop“ na graničnom prijelazu Metković/Gabela Polje. Kratki govor i zahvale održali su fra Matija Koren zamjenik provincijala svetog Ćirila i Metoda iz Zagreba, majka Neda, župnik Vida don Stanko Vrnoga, don Ivan Kešina i na kraju mladomisnik. Veliko slavlje, prigodnim pjesmama pratila je skupina Narona s pjevačicom Anđelom.

Mladu misu u svojoj drugoj domovini, Australiji fra Josip je održao 12.veljače u Canberri. Pročitajte tekst iz Hrvatskog tjednika.

   FOTO: 

Mlada misa, 22.1.2006.:

> procesija (10 slika)

> Mlada misa 1/4 (12 slika)

> Mlada misa  2/4 (12 slika)

> Mlada misa  3/4 (12 slika)

> Mlada misa  4/4 (5 slika)

> Svečani ručak 1/2 (12 slika)

> Svečani ručak 2/2 (12 slika)

> Ređenje u Zagrebu 15.1.2006. (9 slika)

Cijela obitelj Kešina:

roditelji mladomisnika