->  Foto 2009 >>> 13.9.2009.: foto kritika

 

FOTO KRITIKA

Što reći na ove slike? Što to tjera čovjeka da namjerno radi ovakvu štetu? Kod mjesne pošte u Vidu divljaci su stukli kugle na kandelabrima, to im nije bilo dovoljno pa su pokušali iščupati što su mogli. Na poštanskom sandučiću ugurali su vrata prema unutra što se ne može tek tako jednostavno učiniti bez veće sile. Neznam što su mislili pronaći, ali za njih se ne može reći ništa drugo nego da su jedni obični lopovi . Nema razlike u provalu u nečiju kuću ili provalu u ovaj sandučić! Lopov je lopov. (nadam se da ovo čitaju). Ako je neko pismo i bilo unutra sigurno je uništeno. Nadam se da će pošta reagirati i ovaj sandučić vratiti u ispravno stanje čim prije radi korisnika.

Također su više puta uništavani limeni panoi za obavijesti kod pošte i u selu. Stvarno se treba zapitati što tjera te divljake da idu rušiti stvari koje su od općeg dobra. Očito nemaju drugog posla nego samo gledaju kako napraviti štetu. Dali takvo što rade kod kuće? Ne vjerujem.

Kod spomenika je uništena info tabla. S prednje strane polomljena je zaštitna plastika i potrgan papirni umetak s informacijama. Sa stražnje strane vidljiv je trag metka od zračne puške. Možda da ovi mangupi pucaju po prozorima svoje kuće!

Ne vjerujem da nitko ne zna tko je dio od ovog učinio. Postoji knjiga gostiju pa slobodno imenujte počinitelje ove štete. Nadam se da će ova i župnikova jutrošnja kritika utjecati na pojedince da ne rade štetu. Ne rade je samo drugom već i sebi. Kad-tad saznat će se tko je to učinio a sigurno da će se to vratiti i s Božje strane. Kao što je don Stanko više puta rekao "šteta ne nadoknađena-grijeh ne oprošten".

trebalo se uspeti gore i ovo savinuti

 

Limeni pano za obavijesti, već nekoliko puta uništavan.