->  Foto 2009 >>> 27.9.2009.: vandalizam po selu

 

vandalizam po selu

U posljednje vrijeme na ovim stranicama se stavljalo nekoliko kritika na neprikladno ponašanje nekolicine mještana. Ovih dana ponovo nekoliko vandalski činova i to:

-Oglasne ploče po mjestu se devastiraju lome ih i bacaju, naročito kod Pošte koja je lomljena već 5 – 6 puta te na dnu Lenjaka kod stare Volarevića konobe nakon što je prije tjedan dana popravljena i vraćena, prije dva dana je ponovo otrgnuta i bačena.

-U posljednja tri dana kontejner za krupni otpad zapaljen je dva puta! Plamen na otvorenom u ova doba godine, svaki komentar je suvišan.

-Prošle godine na parkiralištu zasađena su stabla. Najprije su polomljeni zaštitni kolci  mladih stabala koji su služili kako bi pravilno rasla. Prije nekoliko dana na jednom od njih cijelom visinom i obimom oguljena je kora nekim  oštrim predmetom, stablo će se sigurno osušiti.

Sve ove srušeno prije godinu ili dvije kad se ugrađivalo i plaćeno je. Tko će platiti i popraviti napravljenu štetu? Ovo nije došao nitko van mjesta i učinio već naši sumještani. Dokle ćemo zatvarati oči pred ovim i dokle počinitelji misle iskušavati dobroćudnost ostalih u mjestu.

Tekst i foto

Marko Marušić

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
kontejner kod groblja više puta lomljene oglasne ploče
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
uništeno stablo otrgnuta oglasna ploča