->  FOTO 2009. >>> 22.5.2008.: Dan muzeja u Vidu

 

Dan muzeja u Vidu

Međunarodni dan muzeja 18. svibnja i drugu obljetnicu svoga otvaranja Arheološki muzej Narona obilježio je programom [U]okvir[i] svjetlo, dok su svi posjetitelji toga dana imali besplatan ulaz.
   Od Tonija Glučine, kustosa u AMN, doznali smo da se njihov muzej pridružio široj akciji Sekcije za muzejsku edukaciju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva kroz koju se nastoji spojiti muzejsku djelatnost i turizam. Svaki je muzej izabrao jedan predmet, a u Vidu su izabrali lucernu koje je samo na prostoru hrama pronađeno preko 200 komada. Uz djelatnike AMN-a u programu su sudjelovali i Gimnazija Metković, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, Područna škola u Vidu, OŠ Stjepana Radića i Dječji centar Metković sa svojim vrtićima u Metkoviću i Vidu.
   Nakon predavanja o svjetlosnom zagađenju s kojim se suočava moderno društvo, posjetitelji su mogli kušati razne pripravke prema drevnim rimskim receptima te razgledati postav Muzeja, a da sve bude u rimskom štihu pobrinule su se učenice metkovskih škola obučene u rimske odore s replikama rimskoga nakita kakav se prodaje u muzejskoj suvenirnici.

(tekst sa www.metkovic.hr, slike Arheološki muzej Narona)

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge