->  Foto 2009 >>> 21.1.2009.: -gosti

 

Vid, siječanj 2009.

 U tijeku je svjetsko rukometno prvenstvo u rukometu koje se održava u Hrvatskoj. Srca svih Hrvata kucaju za naše vatrene. Ove slike dobili smo od vidonjca Srećka Ilića koji živi i radi u Zagrebu koji je sa skupinom prijatelja i dužnosnika iz HRS-a bio u Vidu.

Hrvatski rukometni savez u Vidu

Prvi slobodni dan u jeku Svjetskog nogometnog prvenstva, utorak, 20. siječnja 2009., čelnici Hrvatskog rukometnog saveza su se iz Splita – gdje hrvatska reprezentacija zasad  redom pobjeđuje protivnike -  uputili na zanimljiv kulturno-gastronomski izlet u naše malo misto. Inicijator je i organizator bio Srećko Ilić Naronitanski, odvjetnik HRS-a i predsjednik Stegovnog povjerenstva HRS-a.

Jake rukometno-čelničke snage u sastavu Zoran Gobac, izvršni koordinator za muški rukomet; glavni tajnik HRS-a Damir Poljak; potpredsjednik HRS-a Boris Mesarić i članovi Upravnog odbora HRS-a te različitih povjerenstava razgledali su Muzej Narona te uživali u našem malom slikopisnom mjestu diveći se antičkim tragovima ali i prirodnim ljepotama.

Prošetali su do naše Ledene Gospe i spomenika Knezu Domagoju zadivljeni njegovom velebnošću te pogledom na našu dolinu koji odatle puca.

Ovi vrhunski organizatori Svjetskog rukometnog prvenstva – u kojem upravo uživa cijela Hrvatska – za svoj gastronomski užitak odabrali su nadaleko poznati restoran "Đuđa i Mate" te u opuštenoj atmosferi i razgovoru uživali u ukusnim neretvanskim delicijama.

Nadamo se da su se svi dobro odmorili, relaksirali te napunili baterije za rukometne dvoboje koji slijede kako bi kao važna logistika poduprli naše strastvene i – nadamo se – nepobjedive rukometaše na putu do trona.

 Sretno, Hrvatska!