->  Foto 2010 >>> 8.10.2010.: -Vidonjski boćari drugi na turniru u Momićima

 

Vidonjski boćari drugi u Momićima

 

8.listopada 2010. -Na službenim web stranicama općine Kula Norinska slučajno sam večeras pronašao vijest gdje su vidonjski boćari osvojili drugo mjesto. Kako datuma nema, nisam siguran da je to bilo "večeras" kako piše na stranici. Tekst i slike sa stranica:

U Momićima je večeras završen turnir u boćanju u organizaciji restorana “Lopoč”.

Jaki turnir koji je trajao 2 mjeseca, a u kojem je sudjelovalo 20-ak ekipa izazvao je zanimanje diljem Neretve. U borbi za prvo mjesto pobjedila je ekipa u sastavu Jerko Jerković (Krvavac), Nedo Kežić (Metković) i Želja Vladimir (Metković), dok je drugo mjesto osvojila ekipa iz Vida u sastavu Joško Volarević, Šime Boras, Nedjeljko Marušić i Nedo Ereš.

 Prije par dana je održana borba za treće mjesto u kojoj je u rijetko viđenoj uzbudljivoj završnici ekipa “Buffet Gusar Komin” u sastavu Marin Rastočić, Ivica Oršulić-Pile, Ivan Dugandžić - Tava i Ivan Čupić-Ivić pobjedila ekipu “Lako ćemo” u sastavu Dinko Terkeš, Rafo Martić, Perica Magzan i Vlado Jerković s rezulatom 2:1 u kojoj je svaka partija završila rezultatom 16:15 i obrnuto.

Pobjednik turnira je dobio 60% od uplata kotizacija, drugoplasirani 30% uplata, a trećeplasirani 10% uplata kotizacija.

 Za sve igrače je pripremana i večera što je posebno oduševilo bućače, a u samoj završnici je uz pjesmu i svirku veselje nastavljeno dugo u noć.