->  Foto 2016 >>> 24.1.2016.: -3.Raštikijada u Vidu-90 foto

3.Raštikijada u Vidu 24.1.2016.-I.dio slika

U organizaciji Udruge mladih Vid na Naronitanskom trgu ispred Arheološkog muzeja Naronauz nazočnost više stotina gledatelja održana je 3.raštikijada, natjecanje u kuvanju raštike i suva mesa. Sudjelovalo je 15 ekipa. Na meniju ekipa našla se gotovo sva domaća spiza, od kruva ispod sačure, kukuruznog kruha, divenica, domaćih kobasica, žmara, sira iz mišine, pancete i umbule, slanih srdela, suvih smokava i svega ostalog, bilo je slobodno za sve nazočne uz domaće vino. Gurmani su mogli doći na svoje, spize je bilo obilato za sve. A vrijedni natjecatelji pripremali su raštiku sa suvim mesom, najčešće sa pancetom, suvim svinjskim nogicama, rebrima. Vrijeme nije bilo toliko hladno, za zimu sasvim ugodno.

Kuvana raštika izuzeta je za ocjenjivanje u posebne posude i označena brojevima tako da je stručni žiri na čelu sa poznatim gastronomskim stručnjakom prof. Veljkom Barbierijem na temelju kušanja donio ocjene. Zbrajanjem ocjena žirija proglašeni su pobjednici: 1.mjesto: "Gurmani" iz Momića, 2.mjesto podijelile su Kasupije iz Podrujnice i domaće Gusine, te treće mjesto Plava Kamenica.

Umjesto većeg opisa, slike govore sve! Između nekoliko stotina slika teško je bilo odabrati dio.  (foto Marko Marušić)   >>> još 127 slika

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge