www.vid.hr

 

4.12.2016.-Iako nije direktno vezano za naš kraj, donosimo jednu zanimljivu vijest o 3D modelatorskom dvojcu iz Opuzena gosp.Stipanu Ujduru i Ivanu Popiću koji su direktno uključeni  u jednu Hrvatsko- Nizozemsku koprodukciju u animaciji 3D modela  Dioklecijanove palače u Splitu.  Autori razmišljaju i o našem kraju gdje ima mnogo antike a Vid je središte, kako ga predstaviti i sve to u scenariju objediniti. U ovom članku prvi imamo ekskluzivitet objave planova i već napravljenog. Konačno je ta animacija 3D modela Dioklecijanove palače završena i postavljena na youtube gdje je možete pogledati na linku:

Kako je navedeno  u tekstu uz  video, animacija je rađena tri mjeseca u  3D studiu u Arnhemu u Nizozemskoj,  autor animacije i rendiranja je Martin van der Meijde iz Arnhema.  Izrada 3D modela trajala je devet mjeseci  autori su Stipan Ujdur i Ivan Popić  obojica iz Opuzena. Glazba je komponirana u Nizozemskoj samo  za ovaj video, a autor je poznat njima. Iz navedenog se zaključuje da je ovo Hrvatsko- Nizozemska koprodukcija u prezentaciji hrvatske kulturne baštine. Tekst možete pogledati na linku Google +:

Autori su napravili i dva RV 360 Pan  modula: 

Vestibul, link,  http://view.mylumion.com/?p=3js7d3wj7x34ygvx

 Mauzolej , link,http://view.mylumion.com/?p=bcu8dzrch7rnt6td

 G.Ujudur nam je poznat iz ranijih objava 3D modela naših župnih crkava, prije šest godina: Gospe Snježne, te 2013.godine: Svetog Vida i Svetog Ivana u Prudu.