->  Foto 2017 >>> 13.7.2017.: don Pavao Banić slavi 50 godina svećeništva

Don Pavao Banić - 50. godina svećeništva

Nekadašnji župnik u Vidu monsinjor Pavao Banić za koji dan slavi 50 godina zaređenja za svećenika i mladomisništva. Rođen u Palači kod Vinkovaca, Pavao Banić kao 24-godišnjak zaređen je za svećenika 29. lipnja 1967. u Splitu u crkvi Gospe od Zdravlja. Zaredio ga je tada nadbiskup mons. Frane Franić. Mladu misu je služio 16. srpnja 1967. u Donjem Docu. U svojem dugom svećeničkom stažu don Pavao Banić je bio župnik u župama: Trnbusi, Ravča, Vid (od 1969. do 1975.godine), Mejaši -Split, zatim ravnatelj Sjemeništa od kuda 2001. dolazi za župnika ucrkvu sv. Marka. Don Pavao Banić je i dekan Makarskog dekanata, kanonik Presvetog kaptola u Splitu. Papa (Ivan Pavao II.) imenovao ga je monsinjorem. Don Pavao Banić uzoran je i u puku omiljen svećenik.

U povodu ove značajne obljetnice na dan ređenja 29. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu, gdje je i zaređen, don Pavao Banić će slaviti na svečanoj misi i zahvaliti Bogu za 50 godina svećeničkog ređenja. Tom prigodom okupit će se devet svećenika koji su tada zajedno zaređeni, kazao nam je mons. Pavao Banić.

Mons. Pavao Banić proslavit će u nedjelju 16. srpnja 2017. u 10,00 sati u katedrali sv. Marka (gdje je župnik) u Makarskoj svoju ZLATNU MISU - 50 godina od mlade mise. Svetu misu proslaviti će u zajedništvu sa vjernicima, braćom svećenicima a propovijedat će biskup mons. Jure Bogdan.

Povodom jubileja zlatne mise, večer uoči, dakle u subotu 15. srpnja misa je u 20,00 sati, nakon mise biti će glazbeni program - veliki i dječji zbor. Nakon glazbenog programa slijedi agape - zabava i druženje uz kolače, piće... na terasi - šimatoriju Katedrale. Dođite da svi zajedno proslavimo.

Na svetoj misi u Vidu Don Pavao je zadnji put bio na krizmi 2008.godine >>> foto a kao nadbiskupov izaslanik udijelio je sakramenat Krizme krizmanicima u Vidu 2006.godine.