->  Foto 2019 >>> 12.5.2019.: -Blagdan sv. Leopolda u Prudu

Gospa od Loreta u Kuni

Što je za sve štovatelje Majke Božje u Hrvata Marija Bistrica,  za Slavoniju i Baranju Aljmaš, za Istru Rijeku i Gorski kotar Trsat, Dalmaciju Sinj to je za sve Pelješane Kuna odnosno Gospa DELORITA (Gospa od Loreta) koja se slavi i kao Dan općine Orebić.

Karmelićanin br. Dražen Marija Vargašević i sestra Maja Pavla Bašić su osobe koje danas skrbe o samostanu i zavjetnoj crkvi Gospe  Delorite u Kuni, našim župljanima su postali poznatiji od kada su prošle godine preko naših mladih doveli katoličku mladež iz Španjolske a potom prve nedjelje Adventa predvodili duhovnu obnovu u našoj župi. Nakon tih poznanstava veći broj župljana se uključio u pomoći uređenja spomenute crkve bilo radom ili materijalnim doprinosima kako bi se ova za njih prva svetkovina u čast Gospe Delorite i na slavu Božju  svečano organizirala.

Misno slavlje predvodio je biskup  mons. Mate Uzinić uz koncelebriranje dvanaest svećenika i prisustvo nekoliko posvećenih osoba  a započelo je procesijom od samostanske crkve Gospe Delorite do župne crkve Velike Gospe i natrag.

Za vrijeme ovog slavlja uočena je jedna posebnost: vjernici su donosili bukete ruža i polagali oko Gospina kipa te nakon procesije odnosno na kraju misnog slavlja i blagoslova svi bi pristupali kipu i uzimali po jednu ružu i nosili svojim domovima.

Više o ovom događaju pročitajte na: https://karmelbm.wordpress.com/                                                                                  (Marko Marušić)

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge