->  Sport i udruge -> MNK Vid >>> Povijest MNK Vid

 

Povijest MNK Vid

 

 U ljeto 2000.godine rađa se želja za osnivanje malonogometnog kluba koja je potekla od naših momaka iz sela Siniše Bukovca, Pere Kaleba i Zdravka Šiljega. Na izbornoj skupštini na kojoj je bilo dvadesetak članova za predsjednika kluba izabran je Zdravko Šiljeg koji kao takav ulazi u povijest MNK Vid kao prvi predsjednik našeg malonogometnog kluba. Za tajnika kluba izabran je Siniša Bukovac, a za direktora odjela za financije izabran je Pero Kaleb. Nakon toga odlučeno je da malonogometni klub sudjeluje u gradskoj malonogometnoj ligi, odnosno u UMA ligi grada Metkovića .

Igrači koji su nastupali u prvoj sezoni za MNK VID 2000/2001. i samim tim postali su povijest ovoga velikog kluba su : Lovre Bukovac, Zoran Beš, Ante Bukovac, Denis Kaleb, Zdravko Šiljeg, Pero Kaleb, Šime Boras, Mišo Ramić, Joško Volarević, Ante Kešina, Martin Ilić, Ante Suton, Ante Jurišin. Prvi kapetan MNK Vid je bio Zoran Beš .

San ovih svih momaka a i cilog mista je bio da sa domaćim momcima  klub pokuša osvoji naslov prvaka u UMA Metkoviću. Prvu sezonu ušlo se s mnogo očekivanja, al ipak tako neiskusni izborili smo 8. misto u ligi. Prvi strijelac kluba a i lige u toj sezoni je bio Mišo Ramić. Valja istaknuti kako su prvu sezonu u klubu nastupali samo igrači iz Vida, po čemu je klub dobio i nadimak "Atletic Bilbao" (španjolski klub u kojem igraju samo Baski) iz doline Neretve. Ovi gore navedeni  igrači su igrali do 2005. godine  nakon čega dolazi do takozvane smjene generacija.

Novi predsjednik kluba postaje Siniša Bukovac koji je prije obavljao funkciju tajnika kluba. MNK Vid  je promjenio politiku kluba i počeo se oslanjati na mlađe igrače koji bi trebali biti okosnica u budućnosti i koji bi trebali donijeti taj toliko željeni naslov prvaka u selo. Upravo ti igrači su danas zaslužni za ovakvu feštu radi čega smo se svi ovdje okupili. Novi kapetan MNK Vida je postao Mario Karlo Bukovac koji je i dan danas kapetan ove pobjedničke ekipe. U prvoj sezoni tih mladih igrača odnosno u sezoni 2005./06. klub je osvojio 6. mjesto. Iz mjeseca u mjesec, odnosno iz godine u godine ovi mladi grači su odrastali što se tiče igre a i zajedništva te su u sezoni 2007./08. osvojili brončanu medalju odnosno treće mjesto u ligi. Te godine smo imali i prvog strijelca lige Maria Bukovca –Karla s postignutih 61 pogodak u 33 kola.

Klub osim u UMA Metkoviću počeo je sudjelovati i po  turnirima u dolini Neretve i kao takav počeo predstavljati naše misto u najboljem svjetlu. Dolaskom mladih snaga 2006. godine osniva se navijačka skupina Đubrad boysi koji su vjerni pratitelji i navijači našeg kluba. Od tada pa sve do danas oni su uvik igrač više u svim našim utakmicama kako  u gradskoj ligi tako i po raznim turnirima di nastupamo. Iako često osporavani i kritizirani oni su skupina i obitelj bez kojih mi kao igrači odnosno klub ne možemo funkcionirati, jednom riječi oni su naš vjetar u leđa .

2009. godine Siniša Bukovac napušta funkciju predsjednika kluba te raspisanim natječajom izborna skupština imenuje Stipu Čambera za njegova nasljednika. Čovjek "mješanac" Mamića i Maleša, sin Marija i Anke Čamber po prvi put u svojoj perspektivnoj karijeri dobiva jednu veliku i odgovornu funkciju. Vidonjac u duši ali hercegovac u krvi, prvi radni dan u klubu nailazi na veliki problem a on se zove "Šta će nama Vlas za predsjednika svetinje...". Ali Stipe istu večer rezolutno udara šakom od stol i samouvjereno kaze: "Nećete razbojnici, Stipe će vam uskoro doniti titulu u misto..." i šta mu je tko moga reć nego virovat kao i svima do sada!

 U sezonu 2011./12. klub ulazi s malim ali kvalitetnim promjenama. Prvo a i najzvučnije pojačanje dolazi u obliku imena Mišo Ramić, inače naš mještanin koji je proveo 3 prvoligaške godine u prvoligašu Vrgorcu (ovogodišnji viceprvak 1.HMNL) i 4 u Škrapi iz Momića, vraća se u svoj matični klub sa željom da sa svojim iskustvom pomogne našoj mladosti da pokuša napraviti korak više i napredovati u igračkom i svakom drugom smislu. Spletom okolnosti u naš klub dolazi par zvučnih  pojačanja: Antoni Bebić iz  HMNK Vrgorca, Petar Marević iz Porto Tolera i Antonio Kuran iz MNK Metkovića . Iako po imenima kvalitetni ipak neuigrani jako loše ulazimo u početak prvenstva, ali naše zajedništvo, motiv i želja su iz kola i kola dolazili do izražaja. Na utakmicama nas je uvik bilo 10-12 i svi smo kao jedan virovali da možemo napraviti nešto veliko. Iz kola u kolo smo napredovali dok su ostali  konkurenti ispred nas posustajali. Pobjedama u prva dva kola proljetnog dijela nad izravnim konkurentima Crnim putem i Škrapom Momići shvatili smo da vridimo i da nam se ukaziva prilika koju nikako nesmijemo propustiti. Nismo se opuštali i iz kola u kolo odnosno iz ponedjeljka u ponedjeljak smo igrali sa sve više i više žara i ulazili u svaku utakmicu kao da je odlučjuća .

21.05.2012. MNK VID- MNK PODRUJNICA 4:1 - San svih nas koji od malih nogu na igralištu kraj škole igramo mali nogomet je ostvaren .MNK VID JE PRVAK .FEŠTA JE MOGLA POČETI! >>> tablica 2011/12.

28.05.2012. samo potvrđivamo našu dominaciju i pobjedom protiv jako dobre  ekipe Podkraja 4:0 u zadnjem kolu na najdominantniji način u zadnjih par godina osvajamo gradsku ligu (>>> foto).

 

Igrači koji su igrali odnosno koji su pomogli da naslov prvaka dođe u Vid su: Ante Bukovac, Tomislav Kešina, Mario Krstičević, Pero Marević, Antonio Kuran, Ante Suton, Ivan Ramić, Josip Taslak, Josip Volarević, Ivan Kešina, Mišo Ramić, Matija Ilić, Antoni Bebić i kapetan Mario Bukovac, voditelj-trener Stipan Suton, Predsjednik Kluba Stipe Čamber.

U ovoj sezoni kad je naslov prvaka došao u misto za najboljeg vratara proglašen je Antonio Kuran iz MNK Vida, na 18 utakmica na kojima je branio primio je najmanje golova. Najbolji strijelac lige  a i najbolji malonogometaš lige također dolazi ove sezone iz našeg kluba a to je Mišo Ramić. Najbolji voditelj –trener lige je Stipan Suton također iz MNK VIDA.

Valja naglasiti da  postoje dva igrača koja su igrala prve sezone a koja su nastupala i u ovoj sezoni a to su Mišo Ramić i Ante Bukovac. Još jedan dokaz da spoj iskustva i mladosti donosi rezultate .

U ovih  nekoliko redaka smo vam u  nekih par rečenica  rekli  nešto o MNK Vid. Poznavajući ove momke  i njihov mentalitet tj.zanos i  ljubav prema ovom sportu a prije svega prema svome mistu ovo nije njihova zadnja rič! Mnogo  još rečenica će se moć reć odnosno napisati o ovome klubu a samim tim i o ovome mistu. Želili bi se zahvaliti svim ljudima koji su nam sve ove godine bili podrška i koji su nam pomagali da ovaj klub postoji..

 

Na fešti prvaka MNK Vid, u Vidu 22.lipnja 2012.godine

UPRAVA I IGRAČI MNK VIDA