->  Sport i udruge -> Udruga mladih Vid >>> 2015: Aktivnosti oko Žabe

 

Vezano uz postavljanje skulpture "Žaba"

Obavještavamo vas da postavljanje skulpture "žaba" nije ostvareno do sada iz više razloga. Skulpturu smo prevezli iz Zagreba krajem lipnja prošle godine zahvaljujući Dariju Ramiću, te dolaskom autora Ivana Vučića obavili završne radove na samoj skulpturi. Slijedeći korak je bio pocinčavanje koje smo obavili u Splitu i ujedno se zahvaljujemo našem župniku, don Mladenu koji je "žabu" prevezao o vlastitom trošku. Nakon pocinčavanja skulptura je bila spremna za postavljanje, te smo u međuvremenu zatražili dozvolu od konzervatora za postavljanje na Plivoru uz Norin.

Zbog godišnjih odmora dozvola je stigla tek krajem rujna..Prikupljena sredstva od strane mještana utrošena su za kupnju lima i plaćanje pocinčavanja. U međuvremenu u razgovorima sa predstavnicima grada Metkovića dogovorena je potpora oko izgradnje postolja skulpture. Planirano pstavljanje bilo je oko Božića, ali zbog visokog vodostaja odgođeno je za proljeće ili početak ljeta,. Ovisno o poslovnim obavezama autora skulpture.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su pomogli na bilo koji način da se ova ideja realizira, te se nadamo da će skulptura na naše i vaše zadovoljstvo što prije krasiti naše malo misto...

 

Udruga mladih Vid i suradnik Ivan Vučić

 

 
 

Simulacija budućeg izgleda