www.vid.hr

 

Novi župnik u župi

8.VII.2016.-Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 22. kolovoza 2016. godine.

Don Dražen Dukić, župnik župe sv. Nikole b. - Otrić-Struge, razriješen je te službe i imenovan župnikom župe Uznesenja Marijina – Podgora umjesto don Milivoja Čale koji dolazi za župnika u župu Snježne Gospe – Vid. Don Ivu Bezinu, dosadašnjega župnika u toj neretvanskoj župi, nadbiskup šalje na postdiplomski studij dogmatske teologije u Rim. Za župnika u Otrić-Strugama imenovan je don Domagoj Jelača, koji je do sada pastoralno služio kao župnik u župama Uznesenja BDM – Srijane-Dolac Gornji i sv. Luke ev. – Trnbusi. Te dvije poljičke župe preuzima don Tihomir Jurčić, dosadašnji župnik župe Presvetog Trojstva – Rogotin i sv. Jurja m. – Desne. Na njegovo mjesto dolazi don Josip Bečić, župnik župa Presvetog Srca Isusova – Vrpolje-Čačvina i sv. Roka – Strizirep. U tim je dvjema župama župnikom imenovan don Ivan Ujević.

I u župama koje pastoralno poslužuju redovnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja također je došlo do personalnih promjena. Fra Ante Bilokapić, koji je do sada bio župnik župe Gospe Sinjske u Sinju, imenovan je župnikom župe sv. Ilije u Metkoviću. Župnikom župe Gospe Sinjske imenovan je fra Perica Maslać. Dosadašnji župnik župe sv. Ilije u Metkoviću, fra Petar Gulić, imenovan je župnikom župe sv. Ante Pad. – Turjaci, umjesto fra Mladena Marića koji dolazi u župu sv. Luke ev. – Otok kao župni vikar.

don Ivo Bezina odlazi u Rim

 

novi župnik don Mile Čalo

(slika posuđena sa facebook profila don Mile)