Vid - Prud - Dragovija - Podgrede - Ograđ

 

 

 

->  List župe >>> Broj 17

 

ISSN 1331-9345 

Broj 17 - travanj 2012.godine

 

 

           

Cijeli broj u PDF formatu

 

Uredili: don Mladen Margeta i Ante Vučić

Lektorirala: Ivana Bezer

Izdaje: Župni ured Vid

Fotografije: Marko Marušić, Branko Markota i Vicko Marušić

Tisak: Tiskara PLEĆAŠ-Metković

Dizajn naslovnice i poleđine: Ivan Vučić

 

Naslovna stranica: Prvi razred osnovne škole u Vidu tokom Drugog svjetskog rata (Pozivaju se svi oni koji se prepoznaju i oni koji prepoznaju nekoga da jave kako bismo u sljedećem broju mogli napisati imena onih koji se nalaze na slici.)

Zadnja stranica: Dvije stare slike župljana (Mole se svi koji imaju informacije da se jave kao za sliku na naslovnici.)

 


UVODNA RIJEČ

U vašim se rukama nalazi novi broj Župnog lista Gospe Snježne i to već broj 17. Već sedamnaest godina netko se trudi kako bi župljani u rukama imali svoj list. U protekloj godini dogodili su se razni događaji koji su utjecali na naše raspoloženje. Tako se u protekloj godini netko rodio, neka su djeca po prvi put primila Isusa u Prvoj svetoj Pričesti, neki su Krizmom postali punoljetni članovi Katoličke Crkve, a neki se i sada, čitajući ove retke, pitaju jesu li zbilja zreli kršćani? Neki su među nama umrli, odnosno nisu umrli već su se preselili u dom Nebeskog Oca, gdje smrti više nema i gdje je vječna sreća. Žive u svome Bogu. Sve te događaje naći ćete upisane i opisane u ovom broju Župnog lista. Mnogima od nas Bog je dao još jednu godinu kako bismo postali bolji. Dao nam je još jednu šansu. Hoćemo li iskoristiti tu šansu? To ovisi samo o nama. Imali smo šansu u protekloj godini zaviriti malo u svoju dušu u misijama (duhovnoj obnovi) koja je održana kao trodnevnica prije blagdana Snježne Gospe, a kako smo je iskoristili? Možda nije bilo najpogodnije vrijeme, ljeto, radovi, "dernek", kupanje, itd. Kada je zapravo najpogodnije vrijeme? Za onoga tko hoće, svako je vrijeme pogodno, jer - baš smo u misijama čuli, a kasnije stavili i na naljepnicu narodnu mudrost: Ako hoću, lako ću! Ako neću, kako ću? Molimo Gospodina i u ovoj godini da u životu uzmognemo reći HOĆU. Hoću moliti, hoću vjerovati, hoću redovno ići u crkvu slaviti svetu Misu, hoću se odreći psovke (ako sam to do sada činio), hoću ljubiti Boga i brata čovjeka, jer sam od Boga poučen da jedino tako mogu biti njegovo dijete. Potrebno je u životu znati reći i NEĆU. Neću psovati, neću ružno govoriti, neću vrijeđati drugoga, neću se srditi ni na svoje ukućane ni na koga drugog, neću nikome činiti štetu, neću krasti, neću lagati, itd.

Nalazimo se u korizmenom vremenu u kojem razmatramo muku i smrt Isusa Krista, koji je dao svoj život za naše spasenje. Molimo ga za snagu da postanemo bolji ljudi i bolji kršćani.

 

Svim župljanima Vida i Pruda, ma gdje bili, sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

vaš župnik don Mladen

 


na vrh

SADRŽAJ

Župnik:

Uvodna riječ

...ostatak naknadno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

impressum (kontakt) * © www.vid.hr  * mapa weba

prilagođeno rezoluciji 1024*768