Vid - Prud - Dragovija - Podgrede - Ograđ

 

 

 

->  List župe >>> Broj 21

 

ISSN 1331-9345 

Broj 21 - ožujak 2016.godine

 

 

           

Cijeli broj u PDF formatu

 

Uredili: don Ivo Bezina i Ante Vučić

Lektorirao: Neven Kovačev

Izdaje: Župni ured Vid

Fotografije: don Ivo Bezina, Branko Markota i Vicko Marušić

Grafički urednik: Blagotvor Grgurinović, graf. inž

Dizajn naslovnice i poleđine: Vicko Marušić

 

Naslovna stranica: Kip Ledene Gospe
Zadnja stranica: Strikoman, "483. Milenijska fotografija", 40.godina Domagojevih gusara

 


UVODNA RIJEČ

Umjesto uvodne riječi - Franjine riječi

"U životu Crkve od temeljne je važnosti otvorenost novìnama Duha Svetoga. Mnogi su u apostolskom vremenu možda bili uznemireni timešto se evanđelje naviještalo nežidovima... Nisu shvatili da je Bog novìnâ; da je Duh Sveti došao upravo zato: kako bi nas obnovio i kako stalno na taj način djeluje. To pomalo ispunja strahom. U povijesti Crkve od tada pa sve do danas možemo vidjeti koliko je straha od iznenađenjâ Duha Svetoga...

Međutim, postoje novìne i novìne! Za neke se vidi da su od Boga, dok druge to nisu. Kako ih razlikovati? Duh Sveti je taj koji daje vidjeti istinu. Sami, s našom pameti to ne možemo... Zato valja moliti, kako bi nam Gospodin darovao Duha Svetoga te bismo mogli uvijek razlučivati što nam je napraviti. Crkva napreduje s Božjim iznenađenjima, s novìnama Duha Svetoga. Međutim, moramo razlučivati, a da bismo razlučivali, moramo moliti... Jednostavno raditi stvari kako smo ih uvijek radili alternativa je koja vodi u smrt.

Neka nam Gospodin udijeli milost da se ne bojimo kad nam Duh Sveti kaže da učinimo korak naprijed, te apostolsku hrabrost kako naš život ne bi postao "muzej sjećanja". (Papa Franjo; homilija na sv. misi u kapeli DOma Sveta Marta, 28.travnja 2015.)

Dragi župljani, od srca Vas rado pozdravljam u novom broju našeg župnog lista. Ova godina je u cjelokupnoj Crkvi u znaku Božjeg milosrđa-želim Vam da duboko u sebi kušate Božje milosrđe u susretu sa živim Isusom Kristom - On je lice Božjeg milosrđa otvoreno za nas.

Don Ivo


na vrh

SADRŽAJ

Župnik:

Uvodna riječ

...ostatak naknadno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

impressum (kontakt) * © www.vid.hr  * mapa weba

prilagođeno rezoluciji 1024*768