Vid - Prud - Dragovija - Podgrede - Ograđ

 

 

 

 

->  List župe >>> Broj 22

 

ISSN 1331-9345 

Broj 22 - travanj 2017.godine

 

 

           

Cijeli broj u PDF formatu

 

Uredili: Vicko i Marko Marušić, Branko Markota

Lektorirala: Ivana Kešina

Izdaje: Župni ured Vid

Fotografije: Vicko Marušić, Marko Marušić i Branko Markota

Dizajn naslovnice i poleđine: Vicko Marušić

 

Naslovna stranica: Obnovljena župna kuća
Zadnja stranica: don Ivo Bezina, župnik naše župe 2015.-2016.

 


UVODNA RIJEČ

Dragi i poštovani župljani,
Ovim putem vas sve radosno pozdravljam kao vaš novi župnik i to činim na osobito zadovoljstvo. Božjom providnošću i odlukom našeg oca nadbiskupa, mons. Marina Barišića, imenovan sam vašim župnikom i stupio sam ovdje na službu 25. kolovoza, 2016. Tog vrućeg kolovoškog dana osjetio sam vašu toplu i iskrenu dobrodošlicu. I ovdje koristim priliku da se toplo zahvalim na lijepoj i srdačnoj dobrodošlici, na onom krasnom dočeku što ste mi priredili.

Ovo je lijepa prilika da se zahvalim i našem prethodnom župniku don Ivi Bezina, koji je u ovoj župi proveo svega godinu dana, a koji je ostavio neizbrisiv i vidljiv trag u svom svećeničkom djelovanju. Hvala mu na predanom radu na području duhovnog rasta, ali i na svemu materijalnom što je učinio i započeo. Zajedno ste i složno obnavljali župnu kuću što je veliki pothvat i primjer lijepe međusobne povezanosti. Hvala svima koji su doprinijeli na bilo koji način i koji su pokazali osjećaj solidarnosti i ljubavi prema onome što nam je svima zajedničko.

Pred vama je novi broj župnog lista pa se zahvaljujem svima Vama koji ste svojim prilozima i drugim doprinosima omogućili njegov izlazak i kontinuitet. Nalazimo se pred lijepim, svetim i milosrdnim vremenom, pred Velikim tjednom u kojem slavimo glavna i temeljna otajstva, koji je smisao naše vjere i pobožnosti. Pred nama su dani Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Toliko toga velikog i mističnog zbijeno je u malo dana te nas ohrabruje i daje nam odlučnost spoznati vijest i činjenicu da je Krist pobjedio smrt, zlo i grijeh. Dopustimo uskrslome Kristu da nas zahvati, mijenja i preobražava na dobro kako bismo mogli biti njegovi dosljedni i autentični svjedoci. Neka uskrsli Gospodin bude kapetan i mornar naše životne lađe kako bismo s Njime radosno veslali do Vječnoga života.

Sretan i blagoslovljen Uskrs svima vama i vašim obiteljima.

Župnik don Milivoj Čalo


na vrh

SADRŽAJ

Župnik:

Uvodna riječ

...ostatak naknadno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

impressum (kontakt) * © www.vid.hr  * mapa weba

prilagođeno rezoluciji 1024*768