->  Foto 2006  >>> 20.3.2006.-mladež na putu u Borovce na Križni put

Vidonjska mladost na Putu križa u Borovcima

U subotu 18.ožujka u Borovcima je održan Put križa za mlade neretvanskog dekanata. Nekolicina nas iz Vida prvo je planirala ići biciklima, no pošto su većini bicikla u defektu, onda smo odlučili taj dugi put prijeći pješice. Negdje oko 12 i 30 sastala se ekipa kraj crkve i lagano smo krenuli put Borovaca. Uglavnom putem je bilo smijeha do suza i provala koliko hoćes. Putem smo sretali ljude i pozdravljali ih, a bilo je tu i poziva na piće, no to smo morali odbiti jer kad bi zasjeli ne bi ni došli do Borovaca. Zanimljivo je, da je samo Danijela zapravo znala gdje se nalaze Borovci i crkva, dok je ostalima to bilo nepoznato područje.

Dugo smo šetali mjestom i napokon stigli do prve postaje te smo se tu sastali sa ostalom vidonjskom mladosti i velečasnim. Put križa prošao je u tišini i razmišljanju. Svakog od nas navelo je na malo razmišljanje o samom sebi, o Isusu i njegovoj patnji. Poslije blagoslova ekipa se ponovno sastala i krenula dugim putem kući. Putem su nas mimoilazili auti i autobusi i pozdravljali nas. Već je bilo poprilično mračno a mi još nismo izašli iz Borovaca. Pa da se nebi samo čuo naš otkačeni smijeh zaorila se pjesma kroz Borovce. Oni koji su bili u kućama izašli su i zvali nas na piće i slatkiše, no mi smo morali krenuti dalje. Zapravo bili smo kao neka atrakcija tim ljudima. Došli smo do onog poljskog puta i već je bilo potpuno mračno a to nas nije niti malo omelo u pjesmi i šali. Samo poziva zabrinutih roditelja na mobitele nije nedostajalo. I tako put se je bližio kraju i noge su polako počele boljeti. No sve je dobro završilo. Ekipa je bila dobra, smijeha i provala nije nedostajalo zato bih ovo ponovio i iduće godine jer poslije svega super se osjećaš.

U tom putu sudjelovali su Josip Vučić, Mario Krstičević, Tomislav Kešina, Danijela Vidović, Josipa Vučić, Ivana Kešina, Vida Volarević, Ante Suton, Zdravka Vučić, Katarina Marušić, Ivan Marušić. Tekst i foto Katarina Marušić

vidonjski smogovci: