->  Foto 2006  >>> 22.10.2006.-Vatrogasci-Askim, Nikola Vučić sa kolegama vatrogascima

Već nekoliko dana u Vidu boravi jedna grupa Norvežana,  članova vatrogasnog društva  ASKIM BRANN OG REDNING iz grada Askim koji se nalazi južno od Osla. Njih sedam  članovi su jedne smjene a čine je i dva vidonjca, Jure  Markota i Nikola Vučić koji dugi niz godina žive i rade u Norveškoj. Gostima je Nikola ujedno vođa puta i domaćin u svojoj kući u Vidu.

Nikola je prije nekoliko mjeseci prigodom svog zadnjeg boravka u rodnom mjestu najavio ovaj  dolazak pa su upriličili i sastanak sa kolegama  iz Vatrogasne  postrojbe Metković. Gospodin Ljubo Rezić, sa metkovskim vatrogascima, primio je kolege iz Norveške, pokazao im opremu, te su razmjenili i iskustva a kao pravi domaćin lijepo ih je počastio.

Norvežani  svakodnevno obiđu po nešto znamenito u našoj okolici tako da u Vid dođu samo prespavati a za sve što su do sad vidjeli imaju samo riječi hvale. Naime uz neizbježnu vožnju lađom bili su u Dubrovniku, Međugorju, Mostaru a  posjetit će još Makarsku, Omiš, Split i Brač gdje će u Supetru imati druženje sa tamošnjim vatrogascima.

Zajednički snimak metkovskih i norveških vatrogasaca uz pregled i usporedbu opreme...

 

Gosti, na državnoj granici uz sami vatrogasni dom "bacili" su oko na susjednu BiH

Nikola Vučić sa domaćinom Ljubom Rezićom