->  Foto 2009 >>> 8.10.2009.: foto sramota

 

foto kritika

Ispod donjih slika sve je objašnjeno a slike govore sve. Već treći put objavljujem samo nove foto kritike. Za ovo bi se moglo reći foto sramota. Idemo redom, pored već spominjanih odvaljenih info tabli po mjestu, svakim danom sve veći divljaluk od dijela pojedinaca koji na neviđeni način nastoje uništiti imovinu od općeg dobra. Prije dva dana ukradena je tabla s nazivom mjesta na ulazu u selo, skinut je prometni znak malo niže prema krivini i odbačen uz cestu kod pošte, doslovno je iščupano stablo na parkiralištu, oštećen je kontejner za smeće na parkiralištu da se nemože upotrebljavati. Jutros je jedan bio na sred parkirališta. Stepenice na šetnici od pošte prema crkvi su na više mjesta namjerno oštećene kamenom ili nekim oštrim predmetom. Nemože se reći da je to neki mladenački hir, već slobodno tvrdim da je riječ o mentalno bolesnim osobama koje su potencijalno opasne po okolinu. Pitanje je samo vremena kad će činiti i gore stvari. Zdrave osobe nemogu to činiti. Siguran sam da neki od "štetočina" ovo čitaju. Neka se zamisle i neka znaju kakvi su.

Malo i o (ne)kulturi. U ovom mjestu prije dvije tisuće godina cvala je kultura. Ali izgleda da ništa nismo poprimili od toga. Dovoljno je pogledati kontjenere za smeće na parkiralištu gdje prolaze tisuće turista. Teško je, izgleda, smeće ubaciti u kontejner. Što ostavljamo našim potomcima?

Na zemljanom dijelu ispod parkirališta nasiplje se građevinski (i drugi) otpad. Oni koji već odlažu građevinski otpad isti bi trebali voziti nekoliko metara dalje do kanala i u njega isipati kako bi se s vremenom taj dio poravnao. Umjesto na kraj u kanal pojedinci otpad odlažu odmah iza asvalta. Onda treba platiti bager da to izravna da bi iza toga opet bilo po starom. Zar je baš tako teško to odvesti malo dalje i urednije izbaciti? Zar uopće ikog treba učiti kako da okoliš oko sebe održava čistim? I Sveti Otac-Papa prije nekoliko godina rekao je da je "onečišćavanje okoliša grijeh prema Bogu". Pametnome dosta.

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

imamo svoju državu za koju su mnogi zatvarani i ginuli još donedavno...

... imamo i svoju tradiciju... ...postali smo i prepoznatljivi... ...što privlači mnoge turiste... snimanje dokumentarnog filma za Irsku TV
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
...a imamo i svoju balkansku kulturu s kojom se odgajamo kod kuće... ...i mentalno bolesne...
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
o kojima bi se trebali pozabaviti liječnici u duševnim bolnicama!