->  Foto 2010 >>> 30.9.2010.: -DU vjesnik-Izložba Arheološkog muzeja Narone

 

DUBROVAČKI VJESNIK, 30.9.2010.(internet izdanje)-Sinoć je u Arheološkom muzeju Narona u Vidu otvorena izložba pod nazivom „Arheologija i turizam u Hrvatskoj„ napravljena u suradnji sa Arheološkim muzejom Zagreb. Cilj izložbe je promicanja hrvatske kulture i njenih vrijednosti. Kako je početkom jeseni zamjetno pojačan  protok školske djece  kroz muzej u Vidu izložba će kroz mjesec dana koliko ostaje otvorena upriliči njihovo upoznavanje  sa arheološkim i drugim lokalitetima u Hrvatskoj.

Izložba je već proputovala pola Hrvatske i prvi put je u Naroni gdje je postavljen samo djelić prikaza zbog skučenosti prostora. Ali i taj mali izloženi dio  nudi  posjetiteljima  jako lijepi uvid u ono što Hrvatska ima : bogatstvo kulturne baštine od zaštićenih povijesnih jezgri Splita, Dubrovnika,Trogira, te nalazište poput Starigradskog polja, arheoloških parkova poput Salone ili Narone ali i oživljenu povijet kroz rabsku fieru i slično.

Ravnatelj muzeja Narona Hrvoje Manenica otvorio je izložbu o kojoj su govorili  gosti iz Arheološkog  muzeja Zagreb, Sanjin Mihelić i Ivan Mirnik. Više slika na stranici

Jadranka Bulić