->  Foto 2010 >>> 11.1.2010.: Vid jutros i predvečer

 

Poplava u Vidu 11.1.2010.
tekst i foto Marko Marušić

11.1.2010., - Večeras u sumrak pregledali smo neke ogledne točke uz Norilj i uvidjeli da se voda polagano povlači i ono što je najvažnije Norilj je počeo teći nizvodno!

Još jedna važna novost je da je župan Dubrovačko-neretvanski danas proglasio elementarnu nepogodu i za područje Grada Metkovića gdje i mi spadamo. Povodom toga neka svi koji su imali štetu prikupljaju sve podatke i činjenice kojima će moći dokazati oblik nastale štete a više o svemu obavijestit ćemo čim budemo imali više podataka.

Iz Stožera za obranu i spašavanje dobili smo dojavu o dostavi nekih osnovnih porepština za jednu obitelj. Dogovor je bio da vatrogasci sa novopristiglim plovilom dođu dok mogu a mi kombijem dok nam dopušta voda. Kombi nije mogao dalje od Tumbina a plovilo ide bez problema na dubini od 15-20 centimetara. Dok smo čekali vatrogasce na kombiju su gorila svjetla radi orjentira pa kasnije nije mogao upaliti. Zvali smo Antu Sutana koji nas je povukao sa svojim terencom. Nakon malo muke, potribni su dobili osnovne potrepštine, vatrogasci isprobali plovilo i usput izvršili provjeru stanja na prometnici. Prije negu su krenuli iz Metkovića zamolili smo ih da izmjere vodostaj kod Rasadnika i rekoše nam da je voda oko 1 metra dubine (kod table Metković, na početku Opuzenke) što je još uvijek previše da bi se organizirao autobusni prijevoz za Metković te prijevoza do daljnjega neće biti.

(Kako sam zbog posla privremeno u Zagrebu odakle stranice osvježavam novostima, te narednih dana neću moći pratiti događaje na licu mjesta, (novosti i fotografije dalje ovise o Vicku i Marku) osvježavanja stranice biti će u poslijepodnevnim satima ili najranije oko 13 sati, BM)

Današnje slike iz Metkovića pogledajte na stranici Metkovića:

oprema za stradale,   Metković-Glibuša , proglašena elementarna nepogoda

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

Click to enlarge

jutros u 9.00 h večeras u 16.00 h grb u 9.00 h grb u 16.00 h

parkiralište jutros

parkiralište jutros

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

parkiralište večeras

plivor kao neka riva brzo će na suho vatrogasci donose lijekove
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
vatrogasci u svojoj amfibiji koja može ploviti po plićaku na ceneru
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
i kombi je zašteka u vodi pa ga je trebalo izvlačiti