->  Župa Vid ->  FOTO-sakramenti >>> KRIZMA: 2006.-provjera

 

 Vid, 10.lipnja 2006.godine (MM)

U crkvici Sv. Vida održan je sastanak ovogodišnjih krizmanika, njihovih kumova i roditelja sa župnikom i don Pavom Banićem koji će ove godine umjesto Nadbiskupa izvršiti Krizmanje.  Župnik se osvrnuo na ono što je sve podučavao kandidate te naglasio da je ove godine akcenat dat na Bibliju, njen nauk i značenje. Don Pavo se prisjetio svojih dana u našoj Župi te naglasio kako je danas teško biti mlad i odhrvati se svom zlu koje je oko njih. Naglasio  da krizmanici po ovom sakramentu kršćanske zrelosti posebno obrate pozornost na obitelj i  njeno značenje u  životu i opstanku , primijetivši da su gotovo svi roditelji sadašnjih krizmanika  bili krizmani za njegove službe u našoj župi.

-svete mise na blagdan Tjelova ujedno i svetog Vida su ujutro u 8 sati i poslijepodne u 18 sati kada je i Krizma. Tijekom mise biti će i jedno krštenje, Brnas Srećko-Ćićak krsti peto dijete (ujedno i krizma sina).

ovogodišnju potvrdu u ime Nadbiskupa izvršit će njegov izaslanik don Pavo Banić inače nekadašnji župnik u Vidu a sada na službi u Makarskoj

krizmanici na provjeri