www.vid.hr

 

POZIV za PRIPREMU

28.broja župnog lista

"Ono što nije zapisano nije se ni dogodilo"

 

Vrijeme je za pripremu 28.broja Lista župe Gospe Snježne

U listu su događanja u župi tijekom godine, a osim toga tu su i stare priče, događanja i drugo iz naše povijesti.  Održavanjem lista nastavljamo ono što je započeo don Stanko prije 24.godine sa prvim brojem lista.

Pozivaju se svi zainteresirani koji žele pripremiti tekst za ovaj broj da to učine čim prije (najkasnije do 30.siječnja)  i da dostave materijale (tekst i foto) na mail:

 

NAPOMENA: materijali za župni list prikupljanju se iskljucivo u DIGITALNOM obliku (putem e-maila, na USB i CD medijima). Vlastoručno pisani ili isprintani materijali neće se primati zbog obima posla urednika oko pripreme.

Ima se o čemu pisati, to je nešto što ostaje za povijest našim budućim naraštajima kada budu čitali o ovome vremenu, istraživali o svojim korijenima ili slično. Starije generacije imaju puno doživljaja iz zvog djetinjstva, tadašnjeg načina života koji je nezamisliv današnjim generacijama pa bi bilo lijepo to vrijeme i tadašnji način života ovjekovječiti u listu.

Kako list sada izlazi u boji poželjno bi bilo da se objave stare fotografije na kojima su ljudi i događaji te mjesta koja su tada bila centar događanja (riva...) također iz proteklih vremena.

Naravno i za mlađe ima mjesta samo treba dobra volja...

Ideja ima puno, samo treba odvojiti djelić svog vremena i napisati tekst...

 

uredništvo