->  Foto 2019 >>> 16.7.2019.: -FOTOKRITIKA, deponij

FOTOKRITIKA

Prije manje od mjesec dana napravili smo fotokritiku na deponij otpada kod groblja, prostor je poslije bio očišćen ali izgleda da staru naviku nije lako iskorijeniti. Neodgovorni i dalje bacaju-ne odlažu, nego razbacuju smeće pored groblja na sliku i priliku i nama i gostima i ljudima koji dođu na sahranu, turistima...

Što učiniti i napraviti? Mislim da jedino kazne mogu riješiti ovaj problem. Možemo li shvatiti da je ovako ponašanje "...i grijeh protiv Boga kako je rekao papa Frane! Zar će nam ruka otpasti ako karton odnesemo do kontejnera za papir na Gradu ili na parkiralištu, pivske boce ako su nam višak odnijeti do mjesne trgovine, za EE otpad (dubinski hladnjak, TV, bojler) nazvati ovlaštenu firmu koja to odvozi BESPLATNO.

Što bi se dogodilo kada bi mi svi tako razbacivali smeće -imali bi ubrzo jedno brdo smeća koje bi se raznosilo po groblju i oko crkve. Mislimo li na potomke i što im ostavljamo i kakav im primjer dajemo?

Kada bi ova kritika dovela do toga da oni koji se ovako neodgovorno ponašaju bar razmisle jedan minut da li je u redu to što čine i da se malo postide već bi se puno napravilo.